Logo

Startside Om samlingen Kameraerne Artikler Kontakt Links

  Forside 01  Sidst opdateret:
30/11 - 2016

Nyt i:


Boxkamera, film
Bælgkamera
Spejlreflekskamera, rullefilm
Søgerkamera
Pladekamera

Denne side handler om min samling af gamle og antikke kameraer.

Jeg har i omkring 25 år samlet på gamle og antikke kameraer. Min samling omfatter ca. 650 kameraer plus en del tilbehør fra perioden ca. 1880 - 1985, og med hovedvægten lagt på de ældre apparater.

Jeg synes at det er synd, at det kun er mig selv der nyder godt af de gamle, og ofte smukke ting, så derfor har jeg valgt at vise dem frem på denne side.

Det er min hensigt, at siden skal fungere som et "katalog" over genstandene i min samling. Der vil  løbende komme nye ting til samlingen og jeg vil prøve at skrive lidt artikler, så kig forbi en gang imellem, så er der sikkert sket noget nyt.

 Kjeld Jensen

Nye kameraer siden sidste opdatering:
Som du kan se, så er der temmelig mange nye kameraer med i denne opdatering. Jeg har nemlig været så heldig, at jeg har fået doneret en hel samling. Min kone og jeg spændte traileren efter bilen og kørte fra Vestjylland til Skælskør for at hente herlighederne hos den venlige giver.
               
               
               
               
               
               
               

Udlån af kamera til filmproduktion

Kameraet der ses på billedet herunder er i øjeblikket udlånt til optagelserne af den næste Lars von Trier film. Der er tale om et Ica Halloh 506, men hvilken rolle det vil få i filmen er endnu uvist Handlingen skulle dog strække sig over en årrække i løbet af 1930'erne.

Nellerød kamera fremstillet af den legendariske danske snedker Jens Poul Andersen.